kapsels

Mannelijke kaalheid: oorzaken en behandeling

Male pattern baldness: causes and treatment

Een van de belangrijkste factoren die van mannelijke kaalheid is genetische aanleg. Wetenschappelijke studies tonen aan dat de “helden” van de kalende mannen – mannelijke geslachtshormonen, ook wel androgenen. Zij hebben een aantal van de effecten en de impact zoals op de haargroei.

Zoals u weet, elke haar heeft zijn eigen groeicyclus. Met het verlies van het haar cyclus is verstoord, haarzakjes krimpen, het vormen van kort en broos strengen. De cyclus van de haargroei in elke man eindigt vroeger of later en er geen nieuwe haar niet groeit in dezelfde plaats.

Mannelijke kaalheid meestal geen ernstige symptomen-satellieten. Maar soms kan dit proces wordt veroorzaakt door ernstige redenen, zoals kanker en endocriene aandoeningen, medicatie of steroïde hormonen. Als uw kaalheid begon na de introductie van nieuwe medicijnen of als het gepaard gaat met andere symptomen, is het raadzaam een specialist te raadplegen.

Voor de diagnose van mannelijke kaalheid artsen gebruiken Specchia voor haar verlies. De “trigger” kaalheid kan worden sanitaire omstandigheden dan dit probleem wordt begeleid door een huiduitslag, roodheid, pijn, irritatie van de hoofdhuid, haarbreuk, alopecia of andere vreemde patroon van haaruitval. Daarnaast is het voor het stellen van de diagnose kan worden vereist een biopsie van de huid en de Algemene analyse van het bloed.

Male pattern baldness: causes and treatment

Een van de belangrijkste factoren die van mannelijke kaalheid is genetische aanleg

Risico factoren

Als het gaat om kaalheid zowel voor vrouwen als voor mannen bezig met de vraag: wie loopt er risico? Mannelijke kaalheid is mogelijk en op een jonge leeftijd, maar vaker voorkomt bij oudere mannen, en de kans neemt toe met de leeftijd. Mensen die familieleden hebben met alopecia hoger risico. Dit geldt met name voor die mannen, wier verwanten in moederlijke lijn werd niet gespaard met het probleem van haaruitval.

Tekenen van haaruitval

Als je haar valt uit bij de tempels of kroon, kan het signaal van het begin van de ontwikkeling van mannelijke kaalheid. Sommige mannen hebben een eenzijdige kale plek. Andere nederig kijk hoe hun haren geleidelijk “retreat” terug, het vormen van een hoofd in de vorm van de letter “M”. Als je angstig voelt opmerking in zijn laag gevoel van eigenwaarde of lijden aan een depressie, een specialist raadplegen en te bespreken met hem het probleem van uw kaalheid. Bij mannen oorzaken en behandeling van kaalheid is ongelooflijk divers, dus niet proberen te begrijpen van het probleem zelf. Te diagnosticeren en op afspraak kan alleen een arts.

Male pattern baldness: causes and treatment

Pruiken en haarstukjes kunnen vermomming van het dunner worden van de vegetatie of terugwijkende haarlijn

De oplossing voor het probleem

Behandeling is niet nodig als de belangrijkste factor van haaruitval is geen aantasting van de gezondheid. De mannen zijn er vele methoden van correctie van de haarlijn.

Dus mannen met een beperkt verlies van het haar kan het proberen te verbergen van het probleem door het kiezen van het juiste kapsel of kapsel – maar u kunt vragen kapper te maken dunner sloten voller.

Pruiken en haarstukjes

Als de kaalheid van het vordert, en de tovenaars van de kappers er is geen hoop, zal je redden van de volgende optie. Pruiken en haarstukjes kunnen vermomming van het dunner worden van de vegetatie of terugwijkende haar, maar ook verbergen volledige kaalheid. Deze versie beschikt over een grote verscheidenheid van stijlen, kleuren en texturen. Selecteer de pruik nodig is, zodat de kleur en de textuur was gelijk aan de overeenkomstige kenmerken van uw natuurlijke haar. Professionele stylisten kunnen oppakken en toepassen van de haarstukje om zo natuurlijk mogelijk.

Er zijn pruiken, die je kunt “naaien” in het natuurlijke haar. Maar dat het haar mag niet te zeldzaam. Het voordeel van deze uitvoeringsvorm is die van een dergelijke “genaaid” pruiken blijven altijd op je hoofd, zelfs tijdens het zwemmen, douchen of sporten. De nadelen van deze pruiken is het feit dat ze opnieuw genaaid elke keer opgetreden na de cyclus van de haargroei en een deel van de oude was-of misschien houd de pruik.

Drugs

In de afgelopen tijd zijn er een heleboel van drugs te bestrijden kaalheid. “Minoxidil” is een topische behandeling van kaalheid bij mannen. De voorbereiding is bedoeld voor uitwendig gebruik en toegepast op de hoofdhuid. “Minoxidil” vermindert de verschijning van kaalheid bij de meeste mannen en stimuleert de functie van de haarzakjes, waardoor het provoceren van de groei van nieuwe haren. Het gebruik van “Minoxidil” – van 4 tot 12 maanden.

Male pattern baldness: causes and treatment

“Minoxidil” is een topische behandeling van kaalheid bij mannen

Vaak voorkomende bijwerkingen geassocieerd met het nemen van “Minoxidil” – droogheid, pijn en schilfering van de hoofdhuid. Maar neem onmiddellijk contact op met een specialist is nodig wanneer de volgende verschijnselen:

    gewichtstoename; ademhalingsproblemen; * snelle hartslag, pijn op de borst, kortademigheid.

“Finasteride is een oraal geneesmiddel dat vertraagt het kalende proces. Het werkt door het blokkeren van de productie van het mannelijk hormoon testosteron verantwoordelijk voor haaruitval. “Finasteride wordt gebruikt bij de bestrijding van haaruitval met meer succes dan de “Minoxidil”. Echter, na het staken van “Finasteride in het proces van haaruitval meestal wordt hervat.

Effectieve verloop van de behandeling “Finasteride duurt van 3 tot 12 maanden. Als na een jaar gebruik maken van haar groei niet optreden, kan uw arts zal waarschijnlijk raden u aan om te proberen een andere drug.

Male pattern baldness: causes and treatment

“Finasteride is een oraal geneesmiddel dat vertraagt het kalende proces

Bijwerkingen van het nemen van “Finasteride:

    verlaagde stemming; jeuk; huiduitslag; urticaria; borsten; gynaecomastie; zwelling van het gezicht of lippen; pijnlijke ejaculatie; pijn in de zaadballen; erectiele disfunctie.

Met een kleine kans middel van kaalheid bij mannen (“Finasteride en dergelijke) kan leiden tot borstkanker. Wanneer de pijn in de borst of zeehonden, moet u onmiddellijk een arts te raadplegen. Daarnaast nemen “Finasteride kan invloed hebben op de testresultaten prostaat-specifiek antigeen (PSA) worden gebruikt voor screening op prostaatkanker.

Male pattern baldness: causes and treatment

Een belangrijke rol in haar verlies stress speelt

Kan haaruitval voorkomen worden?

Het belangrijkste probleem van kaalheid bij mannen – oorzaken en behandeling is niet altijd duidelijk. Er is een perceptie die een belangrijke rol in haar verlies stress speelt: zoals u weet, emotionele stress wordt gekenmerkt door een verhoogde productie van mannelijke hormonen. U kunt proberen om de stress te verminderen (zoals de directe oorzaken van kaalheid bij mannen) tot een minimum besteding van de relaxatie therapie, het doen van een wandeling, het luisteren naar ontspannende muziek, en toewijzing van meer tijd voor rust en ontspanning.

Thema door Anders Norén