stijl

Kleur theorie en kleur vormen in de mens kledingkast

Color theory and color types in mens wardrobeWe presenteren de tweede publicatie van de colortype haar Saberi. Het eerste, inleidende, artikel getiteld “Kleur in de mannen wc’ heeft goede reacties ontvangen van lezers van onze blog, zelfs controverse — in het Algemeen, was de aanleiding voor levendige discussies. Het zegt dat het thema voor de mannen interessant en relevant. Sabir is het beoefenen van een ervaren stylist, leidt de Gemeenschap in LiveJournal, en geloof me, doen hun werk professioneel. Dus, aan de andere partij van belangrijke informatie over de theorie.

Hallo, lieve lezers! Vandaag blijven we vertellen over de kleuren in de mannelijke garderobe. Vorige keer hebben we gesproken over de gemakkelijkste wijze van selectie van kleuren — de kleuren met behulp van het uiterlijk. En nu voor een meer ingewikkeld, maar een meer nauwkeurige methode voor de theorie van kleur, of, meer gewoon, type. In Rusland en de GOS-meer beroemde “theorie van de seizoenen”, waar mensen zijn onderverdeeld in “4 seizoenen”, maar deze theorie is vrij onnauwkeurig en ietwat verouderd. Over haar vertellen wij als lezers zullen zich afvragen aan het einde van onze blok van de artikelen. Het is beter om aandacht te besteden aan de theorie van de toonaangevende kenmerken, “tone”. Deze aanpak is gebaseerd op de kleur van de theorie en de principes van de kunst van de harmonie. Ik denk dat velen opgevallen dat de kleur van de foto kan worden harmonieuze en niet. Sommige kleuren zien er goed voor elkaar, en sommige niet. Het is niet de kleur als zodanig, maar in Tinten van kleur. Elke kleur heeft vele tinten, sommige die zal gaan naar een persoon, en sommige niet.
In een van de kleur-typen hebben hun groene, rode, gele tinten, maar ze zijn Verenigd door een gemeenschappelijk kenmerk dat hen onderscheidt van alle andere paletten. Om uit te vinden wat zijn de kenmerken, die u nodig hebt om te weten een beetje over de aard van de kleur.

In de kleuren er zijn vele pogingen tot classificeren kleuren en manieren te vinden om hun harmonieuze combinatie. De meest succesvolle classificatie wordt beschouwd als een “Munsell boom” — een drie-dimensionale model van de overgang kleuren. Het houdt niet alleen rekening met de lichte en de donkere kleuren, de beter bekende bereik van Ittana, maar grijs.

Color theory and color types in mens wardrobe

Om te begrijpen wat ligt aan de basis van de theorie van het type, en leren hoe te maken van een harmonieuze combinatie, heeft weinig zin om te duiken in kleur theorie. In eerste instantie kan het lijken dat het moeilijk is, maar de moeite waard.
Alle kleuren in de wereld zijn verdeeld in achromatische (wit, grijs, Zwart) en chromatische (alle anderen). Chromatische en achromatische kleuren niet afzonderlijk bestaan, ze worden met elkaar gemengd, waardoor de hele grote gamma van mogelijke kleuren.

Color theory and color types in mens wardrobe

Iedere tint kan worden beschreven door Drie kenmerken: helderheid, helderheid, kleur toon.
De helderheid wordt beschreven hoe veel pigment, omdat het rijk. Lichte kleuren zijn erg dicht bij zuivere kleuren zonder onzuiverheden. Zachte kleur is een kleur met een grote toevoeging van grijs, neutral, onverzadigde.

Color theory and color types in mens wardrobe

De lichtheid wordt beschreven hoe u de kleur wit of zwart. Kleuren wit gemengd — Licht, zwart — Donker.

Color theory and color types in mens wardrobe
Naast achromatische onzuiverheden bepalen van de gewenste tint, het is ook belangrijk dat de plaats waar de kleur spectrum (kleur). Wordt geassocieerd met de complexe concept in de colortype is “warme” en “koude” kleuren. Niet te verwarren met het concept van “warmte en koude” in colortype van warme en koude delen van de kleurencirkel (wanneer ze zeggen dat “alle rood — warm, al blauw van de kou”) zijn twee verschillende dingen. In de kleur van het type onder hitte of koude verwijst naar de Ondertoon van iets dat op de loer ligt een beetje in kleur. De warme ondertoon goudbruin is, en de koude — blauw. Bijna elk van de 12 kleuren cirkel er zijn warme en koele tinten. Deze kleur functie is het meest ingewikkeld, dus beter gewoon onthouden dat warme kleuren met een Gouden ondertoon en koud en blauw.

Color theory and color types in mens wardrobe

Color theory and color types in mens wardrobeIn welke kleur heeft alle drie de kenmerken (helderheid, lichtheid, de temperatuur van de kleur), maar ze manifesteert zich anders. De één wordt gemanifesteerd, de meeste van alle, de belangrijkste kenmerk die sterk van invloed is op de compatibiliteit van de kleuren met andere kleuren. Kleine functie maakt het palet nauwkeuriger. En de derde, de minst karakteristieke, is van invloed op de minste.
De belangrijkste functie van alle kleuren kan worden verdeeld in een lichte, zachte (grijs), licht, donker, warm (Gouden ondertoon) en cool (blauwachtig).

Alle artistieke meesterwerken van de natuur is ook onderworpen aan de harmonie van de regel voor de toonaangevende karakteristieke kleur. Geen uitzondering en de kleur van de persoon.
Iedereen, zoals alles in de natuur, “geschilderd” kleuren-palet, dus sommige zijn heldere kleuren, iemand grijs, iemand met een zwarte vermenging, iemand met wit, en zo verder. Is het echter niet nodig om te veronderstellen dat, bijvoorbeeld, in een donker palet geen felle kleuren — ze zijn, ze zijn niet zo helder als de tinten van licht van kleur.

Color theory and color types in mens wardrobe

Laten we eens kijken naar de voorbeelden is de vertegenwoordiger van de donkere kleuren Robert Downey Jr. ziet er spectaculair uit, in het zwart, maar de kleuren met wit vermenging te kijken apart, geen algemeen beeld.

Color theory and color types in mens wardrobe

Maar representatief lichte kleur te Jude law is daarentegen beter in heldere kleuren. Donker voor hem een beetje somber.

Color theory and color types in mens wardrobe

Vertegenwoordiger zachte kleur David Bekhemu zijn zachte grijze kleur, maar te licht trekt de aandacht op zichzelf.

Color theory and color types in mens wardrobe

Maar Elia Voodoo met zijn felle kleur, integendeel, heldere kleuren gaan, en in een zachte grijze hij is verloren.

Color theory and color types in mens wardrobe

Hetzelfde met warme en koude kleuren.
Scott Grimes, vertegenwoordiger van de warme kleuren, warme kleuren gaan met oker ondertoon en koud, met een blauwe look apart.

Color theory and color types in mens wardrobe

En Matthew McConaughey, met zijn koude kleuren zijn ijzige blauw van kleur. Warme buff op, lijkt het aardse.

Color theory and color types in mens wardrobe

In hun kleuren, die zijn harmonieuze uitstraling, de man ziet er jonger, frisser en aantrekkelijker te maken. In andere, verkeerde, hij ziet er moe of ongezond, want er is geen harmonie.
De volgende keer zullen we meer details over het bepalen van de toonaangevende karakteristieke smaak. Voor nieuwe ontmoetingen!

Thema door Anders Norén