stijl

Jurken en rokken met struisvogelveren en struisvogelveren in de geschiedenis

De struisvogel is groot en sterke vogel, die is vrij snel. Struisvogel veren in eerste instantie trok de aandacht voor zijn unieke schoonheid. Daarom hebben ze altijd versierd de hoofden van degenen die willen worden opgemerkt, en bovenal, het was de farao ‘ s, koningen, leiders, hof edelen, acteurs en andere mensen die gevoelig zijn voor een dergelijke inrichting.

Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history

Vogel struisvogel en veren

De struisvogel is de grootste vogel ter wereld. Struisvogelveren, het trok de aandacht van de mens op deze unieke vogel. In de veren van de struisvogel is bijna alle veren kunnen worden gebruikt. Struisvogel veren hebben lange versierd is met de helmen van de soldaten en de kostuums van de rechtbank dames. Struisvogel veren waren voor de versiering van kleding en accessoires, vooral hoeden en fans.

Jagers letterlijk vernietigd de veren van de vogels, omdat de vogel met veren geplukt is overleden. Vandaag, struisvogel veren worden alleen gebruikt in de avond te dragen, evenals vele soorten decoratieve objecten, zaken en voorwerpen. Ze worden zelfs gebruikt om het stof te verwijderen in de optica en elektronica, zoals zij hebben een antistatische eigenschappen. De mooiste en meest populaire zijn de veren van de vleugels van de mannelijke Afrikaanse struisvogel.

In het oude Egypte witte struisvogelveren, alleen kon het zich veroorloven de Farao. Ze speelde ook de rol van de symbolen van rechtvaardigheid en eerlijkheid. In het Romeinse Rijk struisvogel veren versierd is met de helmen van de Keizerlijke soldaten, wijst militaire rang. Struisvogel veren waren een symbool van de overwinning, de helmen van de ridders van de winnaars van de terugkeer van de Kruistochten, was ook versierd met struisvogelveren.

De Musketiers van de koning, gekleed in hun breedgerande hoeden. Als decoratie bij de rechtbank dames, struisvogelveren verschenen in de ACHTTIENDE eeuw, zij hebben ingevoerd in de mode van Marie-Antoinette. In onze dagen struisvogel veren gebruikt in de vervaardiging van exclusieve kleding, accessoires en Souvenirs.

Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history

Struisvogel veren – de geschiedenis van het fokken van struisvogels

Aan het begin van de XIX –de eeuw waren er de eerste boerderij in Zuid-Afrika struisvogel. De oogverblindende schoonheid van de veren en het onvermogen om een hoge kwaliteit vervalsing bijgedragen tot de hoge kostprijs. Thuis, de struisvogel begon in de twintigste eeuw. In 1913 gedomesticeerde vogels waren al ongeveer 800 duizend.

Aan het einde van de XIX –de – begin van de XX-ste eeuw struisvogel veren waren een van de meest populaire producten. Op dit moment is de struisvogel veren zijn een symbool geworden van luxueuze stijl. Van seizoen tot seizoen, wordt zij niet uit de mode gaat. Afgewisseld met de seizoenen, en de veren van de struisvogel bleef in de winter en de zomer. Geleidelijk aan, met de domesticatie van de vogels van de populariteit van de veren en het overwinnen van de klasse verschillen. Voor de uitvoer en de productie van de struisvogel veren velen hebben vergaarde een fortuin.

Onder degenen die betrokken zijn bij de fontein business van de financiers voor de gewone arbeiders, evenals de productie van mode-accessoires versierd met veren,– de meerderheid waren Joden. De mogelijkheid om zaken in de onderhandelingen en contacten met elkaar, veel ervaring in de handel hebben allemaal bijgedragen aan de Joodse zakenlieden om te slagen in deze business. Echter, niet alle Joden voorspoedig en verrijkt zichzelf, en van een Joods gezin dat links Rusland en emigreerde naar Westerse landen.

Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history

Vervaardiging van accessoires, versierd met luxe veren, betreft de uitgaven van grote en zware arbeid, die waren voornamelijk vrouwen en kinderen. Bovendien, het sorteren en verwerken van veren was een gevaarlijke fase.

Ruimtes waar mensen werkten, was slecht geventileerd wordt, is de lucht verzadigd met stof en deeltjes van veren, in de gebieden in de buurt van fabrieken en werkplaatsen waren vol van afval, en de deeltjes zijn veren in de lucht zweven, die zich vestigden op de ademhalingswegen van mensen. Dit alles heeft gehandeld schadelijk voor de gezondheid, een verhoogd risico van TB.

Om luxe zilverreiger, of versier de hoed, de veren werden met de hand gereinigd, vervolgens naaide. Veel vrouwen nam het werk en thuis, en kinderen, in afwijking van de bepalingen van de wet van de arbeid, werkte tot laat in de nacht. Zo gebeurde het dat op het ene uiteinde van de vervaardiging van pennen, waren mensen die zich verrijkten, en op de andere – die voor een schamele salaris werkten zich in het zweet.

Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history

Een van de journalisten van die tijd schreef dat “deze goddelijk mooie veren opgenomen de tranen en zuchten, ze verborg in de schaduwen van verwoeste ziel…”
Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history

Maar mode is veranderlijk als het leven zelf – zie vandaag, morgen een ander, niets duurt eeuwig. Op dezelfde manier als vandaag, wanneer de fashion brengt en beschrijft alle bezuinigingen en bezuinigingen aan flarden, en ik wil zeggen – maar dan immers nergens! En dan de hoed groeide en groeide in grootte, ze waren fantastisch, en nog verder toenemen onmogelijk was.

Er is slechts één, beginnen te dalen. En het gebeurde. En trouwens, de Eerste wereld oorlog, veel van die luxe niet nodig was. Een ander aspect dat naar voren kwam in die jaren. Er waren mensen die zagen hoe schadelijk de schoonheid en de luxe van de natuur. Ze begon te vechten met degenen die het geofferde dieren, waaronder struisvogels. Echter, er was een poging van de kant van ondernemers voor de productie van pracht en praal te tonen dat er geen vogel wordt niet beïnvloed. Echter, voor ondernemers uiteindelijk de vernietiging van het bedrijf, en voor struisvogels is niet beter, en nog erger – gedomesticeerde vogels werden gedood, en sommigen vluchtten.

Nu hoeden met veren gevonden kan worden, tenzij bij partijen of sociale evenementen, soms dragen ze dames, gaan de races op Ascot. In de moderne wereld niet alleen hoeden met struisvogelveren, maar zonder hen, heeft geen belang.

Zacht wuivende veren, waardoor zijn uitstraling een gevoel van vrijheid en lichtheid. Ziet er geweldig uit op de avond jurk. Ze kunnen vervangen en fringe. Vandaag de dag, deze veren kunnen worden ingericht exclusieve kleding. Struisvogels ook werd het makkelijker om te leven. Er zijn veel in gevangenschap kweken van deze vogels, en de veren niet graven, maar kan afgesneden worden met speciaal gereedschap. Kopen struisvogelveren kan vandaag de dag worden op een boerderij.

Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history
Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history
Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history
Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history
Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history
Dresses and skirts with ostrich feathers and ostrich feather in history

Thema door Anders Norén