stijl

De meeste edelstenen: TOP 7

Most precious stones: TOP 7

De menselijke interesse in edelstenen ontstond duizenden jaren geleden. Een verscheidenheid van edelstenen waren versierd met beschermende amuletten, die beschermd hun eigenaren van ziekten en kwade krachten. Stenen benadrukt status. Elke steen zijn eigen eigenschappen, elke variëteit van de edelsteen heeft zijn eigen unieke kenmerken, maar nu moeten we rekening houden met de meest kostbare stenen uit het oogpunt van hun waarde-to-date. En laten we beginnen met de meest dure.

Most precious stones: TOP 7

Rode diamant

De duurste van de hele familie diamanten en de duurste van alle edelstenen is de rode diamant. Voor al het plezier van de man met de diamanten waren gevonden op slechts een paar diamanten, en ze waren allemaal klein. De omvang van elk van hen niet meer dan 0,5 CT. Natuurlijke rode diamant edelsteenkundigen geloven paars-rood. De Argyle mijn in Australië zijn gevestigd, is de enige waarborg die wordt gewonnen gekleurde diamanten. En de productie van deze uiterst klein, maar de prijs van elk van deze edelstenen is heel indrukwekkend. De stenen wegen meer dan een tiende van een karaat alleen kan worden gevonden op de veiling voor een karaat meer dan een miljoen dollar.

Most precious stones: TOP 7

Er zijn maar een paar, de grootste specimens van de rode diamant, en hun grootte is minder dan 0,5 karaat!

Grandidierite

En grandidierite werd voor het eerst gevonden in Sri Lanka. Het is ook vrij zeldzaam en heeft een groen-blauw, groen-blauw of blauw-groene kleur. Dit mineraal werd beschreven door Alfred Grandidier, een franse Ontdekkingsreiziger, die werkte in Madagaskar. Het was op dit eiland natie vandaag grotendeels de productie van deze zeldzame edelstenen. Vandaag de dag zijn er ongeveer twee dozijn facetten Grandidierite, en de kosten met meer dan 30 duizend dollar per karaat.

Most precious stones: TOP 7

Padparadscha

Most precious stones: TOP 7 Naam van de edelsteen padparadscha vertaalt uit het Tamil als “kleur van zonsopgang”. Het historische thuisland van de roze-oranje saffieren, Sri Lanka, Tanzania en Madagascar. Vandaag in de natuurlijke vorm van dit mineraal in Sri Lanka, al je het niet kan vinden. Padparadscha is opgesteld door het verwarmen van het mineraal korund, om het te brengen van de gewenste situatie in de oven. Laatste classic padparadscha (verkregen zonder verwarming) verkocht in Sri Lanka 20 jaar geleden. Hij weegt 1.65 karaat, en de prijs – 18 duizend dollar. Nu als verzamelobject padparadscha met een gewicht van meer dan 5 karaat, elke karaat kan worden tot 30 duizend dollar.

Jadeïet

Jadeiet is bekend als Imperial is een mineraal groen van kleur. Het is lang beschouwd als een van de meest mysterieuze stenen in de wereld. Het is vandaag gewonnen in Japan en China, Mexico en Guatemala, de Bovenste Myanmar en Kazachstan. Is de productie in de Verenigde Staten. In de wereld van de markt van de kostbare stenen van deze soort met een hoge kwaliteit, die worden verkocht tegen een prijs van 20 duizend dollar per karaat.

Most precious stones: TOP 7

Diamant

Maar het meest voorkomende mineraal is van de bekende diamant. Gefacetteerde diamant, genaamd diamond, is de meest gewenste edelsteen, de droom van vele vrouwen. Met uitzondering van Antarctica, van alle continenten hebben het industriële gebied. De prijs van een perfect geslepen diamant kleur D wordt nu verkocht voor 15 duizend dollar per karaat.

Most precious stones: TOP 7

Rubin

Niet minder populair onder de fans van kostelijk gesteente, en met ruby, bekend om haar tinten van intens rode kleur. Edelstenen kunnen worden lichte en donkere rode of een paars-rode kleur. Hun populariteit en het kleine aantal gewonnen gevallen maken de prijs van de stenen is vrij hoog. De prijs per karaat voor een hoge kwaliteit ruby kan worden 15 duizend dollar.

Most precious stones: TOP 7

Paraiba

Blauwe toermalijn of Paraíba werd gevonden in de Oost-Braziliaanse deelstaat paraíba in 1987. Deze zeldzame crystal heeft een heldere blauw-turquoise kleur en is de duurste vertegenwoordiger van uw groep. De prijs is per karaat van een kristal is in 12 tot 15 duizend dollar. En de prijs van sommige van de unieke stenen kan veel hoger zijn.

Most precious stones: TOP 7

Thema door Anders Norén